Za veličanstveni koncert “Requiem” oduševljeni Stočani tražili mjesto više

U Kulturnom centru u Stocu sinoć je publiku oduševio veliki korizmeni koncert Requiem, Wolfganga Amadeusa Mozarta. U dvorani se tražilo mjesto više, a kad je prva violina zasvirala svi prisutni su pažljivo slušali i uživali u punih sat vremena, piše Stolac city.

U izvedbi ovog djela sudjelovalo je više od 160 izvođača: Akademski zbor „Pro musica“ iz Mostara, Zbor Srednje glazbene škole Ivana pl. Zajca Mostar, Mješoviti zbor studija Glazbene umjetnosti FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru i Dubrovački simfonijski orkestar. Katja Krolo-Šarac i don Dragan Filipović bili su zborovođe, a Marijana Pavlović korepetitorica. Solisti su: sopranistica Neda Pejković, mezzosopranistica Žana Marendić, tenor Bože Jurić-Pešić i bas Ante Jerkunica, pod ravnanjem Harija Zlodre.

Na samom početku sve prisutne prigodnim riječima pozdravio je don Dragan Filipović. Uz gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića, na koncertu su nazočili i Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ministar za pitanja branitelja Đuro Prkačin, ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, Ludvig Letica predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ, generalni konzul Marko Babić, don Gordan Božić, župnik stolački i ostali župnici susjednih župa.

Requiem, u katoličkoj liturgiji je misa za pokojne te je upravo ovaj događaj na neki način dobar početak Velikog tjedna. Hvala organizatorima što su ovaj veliki koncert doveli u naš grad i što smo imali priliku poslušati predivnu izvedbu, zaključili su Stočani.

Danas, 26. ožujka, koncert jeponovljen u Crkvi Male braće u Dubrovniku.